Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Održan seminar za upravljače zaštićenih područja Srbije

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja uz podršku JP „Srbijašume“ kao domaćina, 11. i 12. septembra 2013. u Vrnjačkoj banji održan je peti seminar za upravljače prirodnim dobrima pod nazivom „Zaštita prirode i održivi razvoj“. Seminar je održan u cilju predstavljanja nacrta zakona i strategija koje su u pripremi, kao i politike i tendencija Ministarstva na poslovima unapređenja upravljanja prirodnim dobrima i resursima.

U radu seminara učestvovalo je preko 70 predstavnika organizacija koje upravljaju prirodnim dobrima, sektora za prirodne resurse Ministarstva i Zavoda za zaštititu prirode Srbije. Ovom prilikom, predstavnici upravljača prirodnih dobara prezentovali su aktuelnosti u njihovom radu (poboljšanje infrastrukture, metoda rada, projektno angažovanje ...).

U okviru dvodnevnog rada skupa, razmatrano je 13 različitih tema, na osnovu kojih su razmatrana različita najaktuelnija pitanja koja se odnose na upravljanje zaštićenim područjima. Ovako posećen i tematski sadržajan skup bio je prilika i za utvrđivanje prioriteta za budući rad, gde je između ostalog istaknuta neophodnost unapređenja međusobne saradnje državnih organa i ustanova i upravljača, neposrednija razmena iskustava i veća angažovanost stručnih ustanova kao što je Zavod u pomoći vezano za programe zaštite upravljača.

Više informacija na:

http://www.mprrpp.gov.rs/zastita-prirode-odrzivi-razvoj/#more-4668

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.