Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Održane javne rasprave za nova zaštićena područja

Nakon što su se svi zainteresovani mogli upoznati sa predlozima akata o zaštiti i studijama zaštite koje je pripremio Zavod, u Kraljevu i Prijepolju 17. i 18. septembra organizovane su javne rasprave o budućim zaštićenim područjima.

Tako je 17.9.2013. u Gradskoj upravi Grada Kraljeva u organizaciji Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine održana Javna rasprava o Predlogu uredbe o proglašenju zaštićenog područja i Studije zaštite Specijalnog rezervata prirode „Goč - Gvozdac“. Predlog uredbe o proglašenju bio je na javnom uvidu u periodu od 26. avgusta do 14. septembra 2013. godine, a tekst Predloga uredbe bio je postavljen na zvaničnoj internet stranici Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne, na Šumarskom fakultetu UB u Beogradu, i u zgradi JP „Srbijašume“, Šumsko gazdinstvo „Stolovi“, u Kraljevu.

Na javnoj raspravi kojoj su prisustvovali predstavnici Šumarskog fakulteta iz Beograda, opštine Kraljevo (Odsek za zaštitu životne sredine, Inspekcija, Odeljenje za urbaniza), JP „Srbijašume“, Šumarske i Poljoprivredno-tehničke škole, Direkcije za planiranje i izgradnju Kraljeva, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode Srbije, nevladinih organizacija, kao i ljubitelji Goča i građani Kraljeva, predstavljena je Studija zaštite Specijalnog rezervata prirode „Goč - Gvozdac“, kao i tekst Predloga uredbe o proglašenju.

U toku javne rasprave o Predlogu uredbe o proglašenju izneti su predlozi i sugestije u izradi Studije zaštite, ali u celini, prisutni u javnoj raspravi su podržali zaštitu ovog područja, izražavajući spremnost da podrže i buduće konkretne akcije i programe zaštite. Neki od zainteresovanih strana dostavili su i primedbe u pisanoj formi, kao što je Prirodnjačko društvo „Balkan“ i Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu,

Narednog dana, Opština Prijepolje bila je domaćin javne rasprave koju je organizovalo Ministrastvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine vezano za Predlog uredbe o proglašenju zaštićenih područja i studija zaštite Specijalnog rezervata prirode „Klisura reke Mileševke“ i Predela izuzetnih odlika „Kamena Gora“. Studije su bile na javnom uvidu od 26. avgusta do 14. septembra 2013, a tekstovi predloga uredbi o proglašenju bili su postavljeni na zvaničnoj internet stranici Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, u zgradi JP „Srbijašume“, Šumsko gazdinstvo „Prijepolje“ u Prijepolju. JP „Srbijašume“ i NVO „Prijatelji Brodareva“, Brodarevo,

Na osnovu održanih javnih rasprava, konstatovano je da će Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, zajedno sa Zavodom, pre utvrđivanja konačnog teksta uredbi o proglašenju, pažljivo razmotriti sve predloge, primedbe i sugestije iznete u toku sprovedene javne rasprave.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.