Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Otvoreni sajmovi energetike i zaštite životne sredine - EcoFair

Na beogradskom sajmu su 9. oktobra 2013. otvoreni 10. Međunarodni sajam zaštite životne sredine - EcoFair i 9. Međunarodni sajam energetike - Energetika 2013.

Sajmove je otvorila ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine prof. dr Zorana Mihajlović, uz poziv investitorima, domaćim i stranim, da se uključe i podrže modernizaciju i reindustrijalizaciju Srbije. Navodeći da su pokretači Srbije energetika, rudarstvo i poljoprivreda, ministar Mihajlović je istakla da se mora voditi računa o zaštiti životne sredine.

Međunarodni sajam ECOFAIR i sajam energetike, pod sloganom “Zelena energija“, okupio je brojne predstavnike nadležnih državnih organa, najznačajnijih kompanija i brojnih drugih poslenika iz sveta energije i ekologije, s ciljem razmene informacija, komunikacije, i povezivanja radi buduće saradnje.

Zavod za zaštitu prirode Srbije svoje programe i projekte zaštite predstavlja na izložbenom prostoru Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, zajedno sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i Agencijom za zaštitu životne sredine, u Hali 1 Beogradskog sajma.

Zavod je svim posetiocima namenio bogat informativni materijal među kojima i tematske postere, kao i različite brojeve časopisa „Zaštita prirode“. Primerci se besplatno dele svim posetiocima štanda, ali sa naročitom pažnjom učenicima i studentima, za koje je u subotu, 12. oktobra, ulaz besplatan.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.