Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Predstavljanje najnovijeg izdanja Zavoda – PRIRODNE VREDNOSTI OPŠTINE LJUBOVIJA

U okviru programa 58. Međunarodnog sajma knjiga, u sredu 23. oktobra 2013. sa početkom u 12 časova, na štandu Centra za promociju nauke Zavod će predstaviti svoje najnovije izdanje, knjigu „Prirodne vrednosti opštine Ljubovija“.

Ova publikacija objavljena je u saradnji Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Opštine Ljubovija. Nastala je kao deo Akcionog plana za biodiverzitet Opštine u okviru realizacije Projekta „Mreža za lokalno akciono planiranje za biodiverzitet na Zapadnom Balkanu – SEE BAP II“ kojim je rukovodio Evropski centar za zaštitu prirode (ECNC) u saradnji sa Regionalnim centrom za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC SEE).

Na promociji o knjizi će govoriti u ime izdavača direktor Zavoda Aleksandar Dragišić i predsednik opštine Ljubovija Miroslav Mićić, a o prirodnim vrednostima ovog područja autori stručnih tekstova, saradnici Zavoda: Nenad Sekulić, Goran Sekulić, Rastko Ajtić,Verica Stojanović, Vladan Bjedov, Predrag Lazarević, Aleksandra Zatezalo, Jasmina Mijović Magdić i Živoko Vukasović. Urednici publikacije su dr Rade Matić, Mirjana Arsenović i Mićo Babić,

U knjizi je predstavljena priroda opštine Ljubovija koja se nalazi u zapadnom delu Srbije, uz središnji tok reke Drine. Bogatstvo prirodnih odlika i vrednosti Ljubovije predstavljeno je kroz poglavlja o flori i vegetaciji, fauni insekata, riba, vodozemaca i gmizavaca, ptica, sisara. Izdanje je dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku, i u prilogu sadrži tabelarni popis navedenih vrsta.

Knjiga je odštampana u tiražu od 500 primeraka, a elektronska verzija biće dostupna na Internet prezentaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.