Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Glas za prirodu

CRTEŽI DECE NA NOVOGIŠNjIM ČESTITKAMA ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE SRBIJE

Zavod je realizovao novogodšnju akciju oslikavanja čestitki u kojoj su deca crtala prirodu i novogdišnje motive kako bi prosledila svoj glas i želju da naslede očuvanu prirodu.

U akciji su učestvovala deca iz petvrtića i sedamosnovnih škola u Beogradu i jedne u Nišu,nacrtavši preko 1000 čestitki koje su poslate donosiocima odluka, stručnim i naučnim institucijama , predstvncima civlnog društva i medija u zemlji i inostranstvu.

Osnovne škole koje su učestvovale u akciji su:

1. OŠ „Radivoj Popvić“, škola za decu oštećenog sluha i govora, Beograd

2. OŠ „Anton Skala“, Beograd

3. Nemačka škola u Beogradu (III i IV razred)

4.OŠ „Kralj Petar I“ Beograd (I razred)

5. OŠ „Karađorđe“, Beograd (II i IV razred)

6. OŠ„Stanko Marić“, Zemun (I razred)

7. OŠ „Mladost“, Novi Beograd (VI razred)

8. OŠ „Kole Rašić“ Niš (Vrazred)

Vrtići u kojima su deca crtala čestitke:

1. „Dunavsko obdanište“, Beograd (6 godina)

2. „Leptirić“, Beograd, (5 godina)

3. „Roda“, Zemun (5 godina)

4. „Majski cvet“ (6 godina)

5. „Pčelica Maja“, Zemun (6 godina)

Za pokazanu spremnost da crtaju čestike i želju da istražuju prirodu i vrste koje žive na našim prostorima Zavod je decu nagradio sa svojim izdanjima: Bojanka i Slagalica sa slikama retkih i ugroženih vrsta kod nas, knjiga o Nacionalnim parkovima, Mini ključevi za prepoznavanje vrsta (sisari, ptice, gušteri i žabe) i Eko bukvar Nacionalni park Đerdap.

U akciji su se posebno istakala deca iz OŠ „Radivoj Popović“, koja broji svega 40-toro dece, nacrtavši preko 300 čestiki. Kao nagradu za njihov doprinos uspehu akcije Zavod je školi poklonio akvarijum sa ribicama. Izdanja Zavoda za decu i ribice za njihov nov akvarijum deci su uručili 25. decembra saradnici Zavoda:pomoćnik direktora Mario Lukinović, načelnik Milija Bulatović, Nenad Sekulić, Rastko Ajtić i Nataša Panić. Ovom prilikom u razogovru sa direktorkom škole dr Vesnom Narančić i nastavim kadrom dogovrene su nove akcije podrške Zavoda programima edukacije o zaštiti prirode dece koja pohađaju ovu specijalnu školu.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.