Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Završen konkurs za program profesionalnog usavršavanja u zaštiti prirode - Natureregio_Balkans

Nakon intervjua prijavljenih kandidata 14 i 15. marta u Zavodu za zaštitu prirode Srbije u Beogradu i 11 i 12 marta u Zagrebu oformljena je grupa od 16 mladih profesionalaca u zaštiti prirode za program usavršavanja Natureregio_Balkans koji realizuje Alfred Topfer Fondacija (Alfred Toepfer Foundation F.V.S.) u saradnji sa Alfred Topfer Akademijom za zaštitu prirode (Alfred Toepfer Academy for Nature Conservation – NNA).iz Nemačke.

Za učešće u Programu prijave je poslalo 55 kandidata iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije, od kojih je 24-tvoro intervjuisano. Budući da se ove godine prijavilo najviše kandidata od kada se Program realizuje, predstavnici Akedamije su imali težak zadatak da izdvoje 16 polaznika.

Polaznici Programa pored usavršavanja u oblasti međunarodne saradnje u zaštiti prirode i realizaciji programa održivog razvoja imaće priliku da razvijaju zajedničke projekte, koji će biti implemetirani nakon završetka obuke. Program obuke se realizuje u okviru tematskog seminara u Nemačkoj (3-31. maj 2014.), seminara o umrežavanju i vođenju projekata u Sloveniji (10-17 jul 2014.), zatim sledi faza implementacije projekata (1 avgust 2014.-31. januar 2015.) i završni seminar u Nemačkoj (21-28. februara 2015.).

Predstavnici Zavoda u programu Natureregio_Balkans su mr Verica Stojanović i Aleksandra Zatezalo.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.