Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Nastavak akcija revitalizacije Ade Huje u Beogradu

U cilju nastavka projekta revitalizacije ekosistema Ade Huje u Beogradu NVO „Supernatural“ organizovala je 05. aprila akciju uređenja i radionice kojima je otvrena sezona eko obrazovnih progrma u Supernaturalparku, koji je nastao uz podršku kompanije Telenor. Sezonu aktivnosti u Supernaturalparku i revitalizaciji Ade u 2014. godini otvorio je generalni direktor Telenora gospodin Uve Fredhajm, dok su ideju o daljem formiranju ovog jedinstvenog parka u Gradu podržale svojim prisustvom i ličnosti iz sveta muzike Leontina i Ana Kokić.

Glavni nosioci programa bila su deca koja su zajedno sa svojim roditeljima sadila biljake u lavirintu Supernaturalparka. Lavirint sadrži 2 000 sadnica Lingustruma, poluzimzelenog žbuna, staze za kretanje, klupe i skulpturu Vikotra Kiša, na prostoru prečnika 26 metara. Podeljeni u plavi, zeleni i ljubičasti tim, pored doprinosa u formiranju prvog lavirinta u Beogradu, deca su imala priliku da u brojnim radionicama uče o lekovitom bilju i reciklaži kroz praktične aktivnosti, pesmu i igru.

Zavod za zaštitu prirode Srbije podržao je celokupnu akciju učestvovanjem neposredno u sadnji i edukativnom delu programa. Podršku daljim nastojanjima u revitalizaciji ekositema Ade Huje, ovim povodom su izrazili predstavnici Zavoda, pomoćnici direktora dr Mario Lukinović i Goran Sekulić, dok je u okviru radionice o lekovitom bilju mr Slađana Škobić objašnjavala kako se sakupljaju sade i štite lekovite vrste biljaka.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.