Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

U Nišu Dan zaštite prirode obeležen sa u OŠ „Kole Rašić“

Povodom obeležavanja 11. aprila, Dana zaštite prirode, Osnovna škola „Kole Rašić“ iz Niša organizovala je tog dana niz aktivnosti i manifestacija kako bi svojim učenicima ukazala na značaj zaštite prirode, u koje se uključio i Zavod za zaštitu prirode Srbije.

U okviru aktivnosti koje su organizovane tim povodom, stručni saradnik Zavoda Dragana Nedeljković upoznala je učesnike akcije sa zaštićenim područjima i vrstama koje obitavaju u okolini grada Niša. Učenici 8. razreda i njihovi profesori biologije i geografije su ovom prilikom saznali puno zanimljivih podataka o Parku prirode „Sićevačka klisura“, Specijalnom rezervatu prirode „Jelašnička klisura“, Spomeniku prirode „Cerjanska pećina“, Park šumi „Kamenički vis“, kao i o prirodnim dobrima u postupku zaštite, Spomeniku prirode „Lalinačka slatina“ i Specijalnom rezervatu prirode „Suva planina“.

Tokom prezentacije predstavljeni su biljni i životinjski svet i druge prirodne karakteristike zbog kojih su ova područja pod zaštitom. Učenici su tokom predavanja imali priliku da se upoznaju sa strogo zaštićenim i zaštićenim divljim vrstama biljaka i životinja koje se mogu videti u samom gradu i u okolini Niša.

Direktor škole se zahvalio Zavodu na učešću u zajedničkoj manifestaciji i doprinosu Zavoda da se mladima ukaže na značaj zaštite nacionalne prirodne baštine.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.