Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Pomoći poplavljenoj Srbiji

Prirodna katastrofa koja je zadesila Srbiju i region, probudila je solidarnost i humanost, i brojni građani i ustanove su se uključili u borbu protiv poplave i njenih posledica. Odmah po proglašenju vanredne situacije, Zavod za zaštitu prirode Srbije stavio je svoje materijalne, ljudske i stručne resurse na raspolaganje za pomoć postradalom stanovništvu. Direktor Zavoda Aleksandar Dragišić sa svojim najbližim saradnicima odmah se uputio u kritična područja – Barič, Šabac i Sremsku Mitrovicu. Formiran je tim zaposlenih Zavoda koji je trenutno angažovan na mestima koja su najviše pod pretnjom nadolazeće vode.

Prikupljanjem humanitarne pomoći kolektiv Zavoda uključio se u opštu akciju ublažavanja posledica ove nezapamćene prirodne stihije. Pored različitih materijalnih sredstava, na apel da se pomogne i najmlađim u ovim teškim trenucima, Zavod se odazvao izdvajanjem svojih izdanja namenjenih edukaciji dece kroz igru, i u okviru humaniterne pomoći dodelio slagalice i bojanke na temu zaštite prirode.

Dokle god bude za to postojala potreba, Zavod će svim svojim resursima biti na raspolavanju za pomoć svima koji su pogođeni ovom prirodnom katastrofom.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.