Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Kamp u prirodi za decu iz dnevnog boravka osnovne i srednje škole „Milan Petrović“, Novi Sad

U organizaciji Zavoda održan je kamp u prirodi u Nacionalnom parku „Tara“ za korisnike dnevnog boravka Osnovne i srednje škole za decu sa posebnim potrebama „Milan Petrović“ iz Novog Sada. Kamp je održan u istraživačko-obrazovnom punktu Zavoda „Tara Centar”, u periodu od 26. maja do 02. juna 2014. godine

Tokom boravka na Tari deca su imala priliku da upoznaju prirodne karakteristike i vrednosti Nacionalnog parka na lokalitetima Kaluđreske bare i Mitroavc. U saradnji sa JP NP „Tara“ deca su posetila Informacioni centar parka, kada su sa vodičem pogledali izložbenu postavku, film o Tari i obišli rezervat prirode Crveni potok, jedino stanište pančićeve omorike na teresetu.

U okviru dnevnog boravka učenici škole učestvuju u raznovrsnim radionicima i izrađuju veoma kreativne i kvalitetne predmete kao što su ukrasne sveće, tkanine, torbe, marame i sl. Neke od svojih radova pokazali su predstavnicima Parka koji su izrazili zainteresovanost da pojedine predmete kao što je na primer sveća u obliku sove izlože u Info centru parka kao suvenire.

Realizaciju kampa pored Zavoda i JP „NP Tara“ podržali su VU „Tara“ i firma „Carnex”.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.