Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

WWF poziva na put Karavanom za živi Dunav

Svetski fond da zaštitu prirode - WWF uputio je poziv građanima da se pridruže Karavanu koji narednih dana putuje duž Dunava. U okviru karavana, WWF izvodi regionalnu interaktivnu izložbu, a čitav program je u cilju jačanja svesti o značaju vode kao prirodnog resursa, vodenih ekosistema i neophodnosti zaštite i obnove vlažnih područja.

WWF saopštava, da, povodom aktivnosti u okviru ovogodišnjeg Dana Dunava, Karavan za živi Dunav obilazi nekoliko gradova u Srbiji:

Niš, 27. jun - Plato kod Kalče, od 10 do 19h

Beograd 28. i 29. jun - Ada Ciganlija, kod restorana Jezero, od 10 do 19h

Novi Sad 1. jul - Štrand, od 10 do 19h

Sombor 3. jul - Trg Svetog Đorđa, od 10 do 19h

Kako navodi, kompletna postavka Karavana za živi Dunav obuhvata kamp kućicu sa šatorom dimenzija 3x6 metara, društvenu igru prirodne veličine u kojoj sami posetioci imaju ulogu figura, kocka-puzle sa 6 motiva, kartolinu za fotografisanje, pet kostima karakterističnih vrsta za Dunav, bojanke za decu, model koji demonstrira kako se voda filtrira u prirodi, lavirint u kom model ribe iz prljave vode treba sprovesti u čistu vodu, postere, bedževe, nalepnice. Kamp kućica ima solarni panel koji strujom snabdeva sve uređaje u njoj kao i monitor na kojem se emituju kratki spotovi ili fotografije karakterističnih vrsta za Dunavski sliv.

Informaciju možete pročitati na Internet strani WWF:

http://wwf.panda.org/sr/?224332/WWF-te-poziva-na-Karavan-za-zivi-Dunav

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.