Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Odabrani pobednici foto konkursa Viki voli zemlju

U cilju promocije prirodne baštine Srbije i prikupljanja fotografija zaštićenih prirodnih dobara, uz stručnu podršku Zavoda, Vikimedia Srbija organizovala je foto konkurs „Viki voli Zemlju“ (Wiki Loves Earth – WLE) u periodu od 15. juna do 15. jula 2014. godine.

Na konkursu, po propozicijama su ocenjivane samo fotografije koje su prikazivale deo ili celo zaštićeno područje. Da bi učesnici znali sa kojih područja da šalju fotografije na konkurs, spisak zaštićenih prirodnih dobara sa opisom lokacija je bio dostupan na sajtu Vikimedij.

U takmičenju je učestvovalo 40 učesnika, koji su poslali blizu 900 fotografija. Nakon dva kruga žiriranja stručni žiri iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije, u sastavu Goran Sekulić, Milorad Kličković i Dejan Vukićević, odabrao 15 fotografija od kojih su tri pobedničke.

Proglašenje pobednika biće održano na otvaranju izložbe fotografija prikupljenih tokom foto konkursa, 02. avgusta 2014. godine u Beogradu (galerija New Moment, Hilandarska, od 14 do 18 časova).

Sve Fotografije se mogu videti I preuzeti na “Vikimedijinoj” multimedijalnoj ostavi (Wikimedia Commons) I dostupni su pod “Creative Commons” licencom.


Prva nagradaDruga nagradaTreća nagradaPohvalaPohvala


© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.