Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Poziv na objavljivanje stručnih i naučnih tekstova u časopisu „Zaštita prirode“

Povodom pripreme novog broja 64/2, uredništvo časopisa „Zaštita prirode“ poziva sve koji se u nekoj sferi svog stručnog i naučnog angažovanja bave zaštitom prirode, da objave svoje originalne stručne i naučne radove u jedinom časopisu ove tematike u Srbiji.

Glavni urednik dr Dušan Mijović naglašava:

„Časopis Zavoda za zaštitu prirode Srbije – „Zaštita prirode“, od 1950. godine u kontinuitetu izlazi, i jedini je časopis posvećen prirodnim vrednostima i njihovom očuvanju u Srbiji. U časopisu su sarađivali, ili bili u Redakcionom odboru, najeminentniji prirodnjaci kao što su Siniša Stanković, Sima Grozdanić, Milorad Janković, Ivica Radović, Vladimir Petković, Nikola Pantić i drugi, koji su, ne samo svojim renomeom, već i člancima ostavili zapise koji predstavljaju istorijski razvoj zaštite prirode u nas.

U savremenom društvu i promenama koje vreme donosi, pisanje u časopisu postaje pomalo arhaičan oblik izražavanja. Pa ipak, gotovo da nema zemlje u Evropi koja nema časopis ili godišnjak koji je posvećen zaštiti prirode i prepoznatljiv po člancima koji prikazuju novine u ovoj delatnosti.

Časopis „Zaštita prirode“ nalazi se u sistemu nacionalnih i stručnih časopisa i svi objavljeni radovi dobijaju bodove prema nacionalnom referalnom sistemu. Svi radovi podležu recenziji na osnovu koje se objavljuju u časopisu. O propozicijama pripreme rada možete se upoznati u posebnom odeljku Sajta Zavoda.

Imajući navedeno u vidu, pozivamo prirodnjake zainteresovane da doprinesu popularnosti časopisa „Zaštita prirode“ i daju svoj doprinos kako bi se kontinuitet održao“, poručuje Mijović.

Uputstvo za autore možete preuzeti OVDE

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.