Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Žiri dodelio tri nagrade i tri pohvale za fotografije prispele na Foto konkurs Zavoda u avgustu mesecu

Na osnovu izbora najboljih fotografija prispelih u avgustu mesecu, moglo bi se konstatovati da na Foto konkurs Zavoda iz meseca u mesec pristižu sve kvalitetniji radovi, i da privlači sve više učesnika, ne samo profesionalnih fotografa, već i amatera, zaljubljenika u prirodu, zaključio je Dejan Vukićević, inicijator i organizator foto-konkursa Zavoda nakon osmog žiriranja obavljenog 10. septembra 2014.

Žiri u sastavu:

- Milan Živković, glavni i odgovorni urednik fotografskog časopisa Refoto;

- Branislav Brkić, predsednik Foto saveza Srbije;

- Miroslav Predojević, predsednik umetničkog saveta Foto saveza Srbije, svi iz MF FSS, utvrdili su da je na izložbu prispelo 239 fotografija od 36 autora. Primljeno je 89 fotografija koje će biti postavljene na sajt Zavoda za zaštitu prirode Srbije, kao i na društvene mreže gde ih posetioci mogu razgledati i glasati za neku od fotografija.

U okviru fotografija pristiglih u avgustu mesecu na stalni Foto konkurs „Priroda Srbije“ čiji je inicijator Zavod za zaštitu prirode Srbije, a pod patronatom je Foto saveza Srbije, odabrane su i 52 fotografije koje će biti žirirane za godišnje nagrade i izložbu.

A dodeljene su i i sledeće nagrade

1. nagradu dobila je fotografija “Komarci”, autor Dragan Simić iz Beograda;

2. nagradu dobila je fotografija “Spajića jezera”, autor Nebojša Perović iz Beograda;

3. nagradu dobila je fotografija “Ptica”, autor Nebojša Čupić iz Beograda;

Pohvale su dobile fotografije:

- fotografija “Leptir na pečurci”, autor Milan Dunjić iz Lučana;

- fotografija „U cvetu”, autor Vesna Mijailović iz Požege;

- fotografija “Na putu”, autor Zoltan Bisak iz Ivanova.

Žiriju je, zbog kvaliteta pristiglih fotografija, sve teže da izvrši odabir najboljih, pa su zato ovog puta dodeljene tri pohvale za fotografiju o prirodi. S obzirom da je Foto konkurs Zavoda jedini foto konkurs gde su fotografije na žiriranju samo broj bez imena autora i tehnike sa kojom je načinjena, pa time svi dobijaju podjednake šanse, dešava se da prvu nagradu dobije upravo fotografija snimljena mobilnim telefonom, ističe Dejan Vukićević iz Zavoda. Ujedno je u ime organizatora pozvao da se prijemne formulare propozicija koji se mogu naći na internet strani Zavoda preuzmu i dalje pošalju svi zainteresovani za učešće u foto konkursu.

http://www.zzps.rs/novo/index.php?jezik=&strana=foto_konkurs

https://www.facebook.com/groups/fotokonkurs.zzps/

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.