Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Sastanak sa australijskim ministrom za životnu sredinu Greg Hantom i ministrom za kulturu Ivanom Tasovcem

U Ministarstvu kulture i informisanja upriličen je sastanak na ministarskom nivou delegacija Srbije i Australije nakon jedanaest godina. Australijsku delegaciju predvodili su ministar za životnu sredinu Greg Hant, ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini, ambasador Australije pri UNESKO-u Džordž Mina i dr. Delegaciju Srbije, pored ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca, činili su ambasador Srbije pri UNESKO-u Mira Nikolić, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Srbije, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije Aleksandar Dragišić i drugi.

Centralna tema bili su aspekti članstva Srbije u Komitetu za zaštitu svetske baštine UNESKO-a, kroz vizuru problema zaštite Velikog australijskog koralnog grebena i problema zaštite kulturnog i istorijskog nasleđa na Kosovu i Metohiji. Razmatrani su i oblici moguće saradnje u oblasti kulture između Australije i Srbije.

Direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Aleksandar Dragišić istakao je važnost Velikog australijskog grebena za celu planetu, kao i da se Australija nalazi u fokusu zaštite prirode zbog izuzetnog doprinosa uspostavljanju sistema zaštite prirode, ali i ostvarenih dometa u navedenom polju. Pomoćnik direktora, dr Mario Lukinović, koji je bio učesnik poslednjeg zasedanja Komiteta UNESKO-a, istakao je ličnu impresiju u odnosu na ekspresan odgovor Vlade Australije, koja se mobilisala u izvršavanju preporuka Komiteta UNESKO-a.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.