Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Kroz igru o prirodi na Beogradskom festivalu cveća

Zavod za zaštitu prirode Srbije već tradicionalno je učestvovao u manifestaciji Beogradski festival cveća, koji je održan od 20. do 22. septembra u beogradskom parku Manjež, peti put po redu.

Zavod je u okviru svojih radionica pod zajedničkim nazivom „„Igram se i družim sa prirodom“, privukao najmlađe posetioce Festivala, koji su se sa zadovoljstvom uključili u aktivnosti osmišljene kako bi se kroz igru i zabavu bliže upoznali sa životom i zaštitom ugroženih vrsta Srbije. Beloglavi sup, šarka, veliki tetreb, pančićev skakavac... predstavili su se na Festivalu i u ime ugroženih i retkih vrsta ukazali na značaj očuvanja prirode. Kao i prethodnih godina, veći broj dece sa radoznalošću i zadovoljstvom se odazvao na poziv Zavoda da u igri nauče nešto o prirodi, da bi je čuvali.

U okviru programa, Zavod je realizovao radionicu „Igram se i družim sa divljim životinjama“ za decu najmlađeg uzrasta, radionicu „Ko je viši“ za mlađu decu, i radionicu za decu školskog uzrasta „Ko više o prirodi zna, dalje stigne“. Kao i svake godine, Zavod je učesnicima radionica podelio nagrade u svidu svojih izdanja obrazovnog karaktera.

Organizacija Beogradski festival cveća i ove godine je privukla brojne posetioce u park Manjež sa svojom multimedijalnom manifestacijom, kako bi nastavila sa svojom misijom „iniciranja obnove, zaštite i vrednovanja zelene infrastrukture Beograda kao važnog dela naše svakodnevnice“.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.