Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Kroz igru o prirodi na Beogradskom festivalu cveća

Zavod za zaštitu prirode Srbije već tradicionalno je učestvovao u manifestaciji Beogradski festival cveća, koji je održan od 20. do 22. septembra u beogradskom parku Manjež, peti put po redu.

Zavod je u okviru svojih radionica pod zajedničkim nazivom „„Igram se i družim sa prirodom“, privukao najmlađe posetioce Festivala, koji su se sa zadovoljstvom uključili u aktivnosti osmišljene kako bi se kroz igru i zabavu bliže upoznali sa životom i zaštitom ugroženih vrsta Srbije. Beloglavi sup, šarka, veliki tetreb, pančićev skakavac... predstavili su se na Festivalu i u ime ugroženih i retkih vrsta ukazali na značaj očuvanja prirode. Kao i prethodnih godina, veći broj dece sa radoznalošću i zadovoljstvom se odazvao na poziv Zavoda da u igri nauče nešto o prirodi, da bi je čuvali.

U okviru programa, Zavod je realizovao radionicu „Igram se i družim sa divljim životinjama“ za decu najmlađeg uzrasta, radionicu „Ko je viši“ za mlađu decu, i radionicu za decu školskog uzrasta „Ko više o prirodi zna, dalje stigne“. Kao i svake godine, Zavod je učesnicima radionica podelio nagrade u svidu svojih izdanja obrazovnog karaktera.

Organizacija Beogradski festival cveća i ove godine je privukla brojne posetioce u park Manjež sa svojom multimedijalnom manifestacijom, kako bi nastavila sa svojom misijom „iniciranja obnove, zaštite i vrednovanja zelene infrastrukture Beograda kao važnog dela naše svakodnevnice“.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.