Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Zavod u akciji Evropski dan bez automobila

Na poziv gradske opštine Savski Venac, Zavod za zaštitu prirode Srbije učestvovao je 22. septembra u akciju obeležavanja Evropskog dana bez automobila.

Ovom prilikom Zavod je za predškolce iz PU „Sveta Petka“ iz Beograda realizovao edukativnu igraonicu o zaštiti prirode i ugroženim vrstama. U ovim igrama deca su, rešavajući zadatke u prostoru i prateći pravila igre Ne ljuti se čoveče, učila o retkim i ugroženim vrstama u Srbiji i potrebi zaštite prirode od zagađivača, među kojima je i dim iz automobila. Dok je, sa druge strane, opština deci omogućila da se provozaju u kočiji, druže sa konjima i učestvuju u dramskim radionicama.

U delu programa za srednjoškolce, kako bi im skrenuli pažnju na značaj zelenih površina za zdrav i bezbedan život u gradu, Zavod je učesnicima akcije poklonio poster Egzote Srbije, na kome su predstavljene vrste drveća, koje se zbog svoje dekorativnosti često susreću u gradskim parkovima i drugim uređenim zelenim površinama.

Aktivnosti Zavoda u okviru obeležavanja Evropskog dana bez automobila realizovali su stručni saradnici: Nataša Panić, Maja Radosavljević, Bojana Rakočević i Dejana Lukić.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.