Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Priznanje Zavodu za uspešan promotivan nastup na sajmu Ekofer

Svečanim uručenjem priznanja učesnicima međunarodnih sajmova Energetike i Zaštite životne sredine i prirodnih resursa 16. oktobra 2014. na beogradskom sajmu, obeležen je poslednji dan održavanja ove dve značajne sajamske manifestacije. Od 150 izlagača koliko je učestvovalo, jednom broju izlagača Beogradski sajam je dodelio zahvalnice za uspešan promotivni nastup, među kojima i Zavodu za zaštitu prirode Srbije. Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvu rudarstva i energetike i Privrednoj komori Srbije dodeljene su zahvalnice za pokroviteljstvo i dugogodišnju saradnju. Zahvalnicu je u ime Zavoda primio pomoćnik direktora dr Mario Lukinović.

Jedan od doprinosa i ovogodišnjeg sajma Ekofer je jačanje zaštite prirode kroz povezivanje i saradnju, što je potvrdila poseta i susret državnog sekretara Stane Božović, i drugih predstavnika nadležnog ministarstva sa direktorom Aleksandrom Dragišićem na izlagačkom prostoru Zavoda.

Štand Zavoda je obišao veliki broj posetilaca, a naročito je zapaženo veće prisustvo mladih ljudi, učenika i studenata. Za njih je ovo bila korisna prilika da se upoznaju sa Zavodom i njegovom delatnošću, a pre svega, sa sistemom zaštite prirode u Srbiji, ali i da dođu do štampanih izdanja kao što su posteri Zavoda. Prezentacija o zaštiti biodiverziteta i najnovijem posteru Zavoda „Zmije Srbije“ koja je održana 14. oktobra u okviru pratećeg programa sajma Ekofer, bila je takođe pažljivo propraćena. Mr Rastko Ajtić je govorio o biodiverzitetu u svetskim i nacionalnim okvirima, i ukazao na faktore koji prete biološkoj raznovrsnosti, kao i na i posledice njegovog nestajanja. Objasnio je način pripreme postera o zmijama i celokupan tok pripreme crteža zmija na posteru čiji je autor. Poster predstavlja svih deset vrsta zmija koliko obitava u Srbiji, a otrovnice su zastupljene na posteru sa više crteža u različitim varijetetima boja, kako bi se ljudi što bolje uputili u njihov izgled i naučili da ih prepoznaju u prirodi.

Na sajmu Ekofer, kao i svake godine, predstavljanjem svojih najnovijih izdanja, Zavod je najavio svoje učešće na predstojećem sajmu knjiga u Beogradu.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.