Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

O zaštiti i razvoju specijalnog rezervata prirode Jerma na Greenfestu

Zavod za zaštitu prirode Srbije i Opština Dimitrovgrad u okviru 5. Međunarodnog festivala zelene kulture organizuju u četvrtak 30. oktobra sa početkom u 14 časova u Domu omladine u Beogradu, promociju pod sloganom „Prošlost, sadašnjost i budućnost Jerme“.

U okviru programa promocije biće održana panel diskusija na temu „Priroda i razvoj (stvarnost ili želja): Primer dobre prakse: koncept zaštite Specijalnog rezervata prirode Jerma“. O temi će govoriti: Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Nebojša Ivanov, predsednik opštine Dimitrovgrad, Stanislava Asenova Aleksieva, predsednik opštine Trn iz Bugarske i Bratislav Grubač, stručni saradnik Zavoda, koordinator izrade studije zaštite Jerme.

Na panel prezentaciji razgovaraće se kako staviti zaštićena prirodna dobra u centar razvojnih politika i mogućnostima koje zaštićena prirodna dobra mogu da pruže za razvoj lokalnih zajednica.

Ovim povodom biće otovrena i izložbena postavka arhivskih fotografija „Jerma u prošlom veku“. Izložbu će predstaviti autor Slobodan Cvetkov i Stanislava Georgieva, direktor Arhiva Pernik (Bugarska).

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.