Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Predstavljena najnovija izdanja Zavoda na Međunarodnom sajmu knjiga

Fotografije prirode stručnjaka Zavoda za zaštitu prirode Srbije Milivoja Krvavca proglašene su za najbolje u više kategorija na drugom IUCN Red List of Ecosystems fotokonkursu.

Za učešće u foto konkursu, u periodu od od 25 jula do 5. oktobra, je pristiglo preko 200 profesionalnih fotografija na kojima su prikazani ekosistemi iz svih delova planete, za obe takmičarske kategorije „Divlja lepota“ (Wild Beauty) i „Svet koji se menja“ (The Changing World). Sve fotografije su objavljene na fejsbuk stranici IUCN Red List of Ecosystems’, kako bi posetioci ove stranice, u periodu trajanja konkursa, imali priliku da glasaju za najbolju fotografiju po njihovom izboru. Na osnovu broja glasova kao i na osnovu glasanja stručnog žirija IUCN-a, proglašeni su pobednici prve runde takmičenja.

Ukupno je nagrađeno 40 fotografija za svaki od regiona sveta (Afrika, Amerika, Antartik, Azija, Evropa i Okeanija) u obe kategorije (Wild Beauty i The Changing World).

Milivoje Krvavac dobitnik je prvih nagrada u kategoriji „Divlja lepota“ (Wild Beauty) za region Afrike sa fotografijom pod nazivom „Still safe” iz Nacionalnog parka East Tsavo (Kenija) i region Azije za koji je pobedila njegova fotografija “Misty morning”, iz oblasti Suriyakanda (Šri Lanka). Dok je fotografija “Tea plantations”, iz Rezervata Morningside (Šri Lanka) osvojila drugo mesto u kategoriji „Svet koji se menja“ (The Changing World) za region Azije.

Radovi će biti izloženi na godišnjem svetskom kongresu IUCN World Parks, koji se održava u periodu od 12. do 19. novembra u Sidneju u Australiji.

Pregled svih nagrađenih radova u obe kategorije po regionima možete pogledati OVDE

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.