Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Oko 500 dece učestvovalo u obrazovnim programima Zavoda

U toku jesenjih meseci u obrazovnim programima Zavoda učestvovalo je preko 500 dece iz predškolskih ustanova i nižih razreda osnovnih škola. Programi su realizovani u okviru ekoloških festivala, u školama i prostorijama Zavoda.

Kako možemo sačuvati retke vrste biljaka i životinja u Srbiji, mogli su učiti beogradski predškolci, 29. oktobra u Domu omladine, kada je Zavoda u okviru Greenfest-a, realizovao tematkse radionice i igraonice. Program za predškolce vodili su saradnici Zavoda mr Verica Stojanović i Nataša Panić.

Dok su na poziv predstavnika OŠ „Sveti Sava“ iz Mladenovca, 13. novembra stručnjaci Zavoda održali pet časova iz predmeta Čuvari prirode, za učenike od drugog do četvrtog razreda. Kako se istražuju i štite staništa i vrste deci su predstavili na primeru insekata entomolog Aleksandra Zatezalo i na primeru gmizavaca herpetolog mr Rastko Ajtić.

Sutradan, 14. novembra u posetu Zavodu došli su učenici IV razreda OŠ „Jovan Sterija Popović“, kako bi učili o nacionalni parkovima, temi koju izučavaju u predmetu Svet oko nas. U tom cilju učenici su uz stručne vodiče obišli izložbenu postavku „Zaštita prirode“, u okviru koje su predstavljeni naši nacionalni parkovi i pogledali film o akciji zaštite orla krstaša u Nacionalnom parku „Fruška gora“, njegovom jedinom staništu u Srbiji.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.