Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Sledeći Svetski kongres biodiverziteta u Srbiji u organizaciji Global Scientific Research Foundation i Zavoda

Na Svetskоm kongresu biodiverziteta, održanom od 24. do 27. novembra u Kolombu, Šri Lanka,

prezentovano je više stotina naučnih radova u deset različitih sesija. Sesija „Bussines and Biodiversity“ (Biznis i biodiverzitet) izazvala je najviše pažnje i polemike među naučnim krugovima i globalno poznatim kompanijama, koje imaju veze sa biodiverzitetom, kao i sesije „Biotechnology and Genetic Resources“ (Biotehnologija i genetski resursi), „Bioinvasion and Bioenvironment; Impact of Climate Change and Biodiversity“(Bio-invazija i bio-sredina, uticaj klimatskih promena i biodiverzitet) i „Beekeeping for Sustainable Development“ (Pčelarstvo i održivi razvoj).

Jedan od glavnih rezultata učestvovanja predstavnika Zavoda za zaštitu prirode Srbije, direktora Aleksandra Dragišića i stručnog saradnika Milivoja Krvavca, koji su predstavili kapacitete naše zemlje, potencijal i izuzetan biodiverzitet, jeste jednoglasan izbor Srbije za domaćina Svetskog Kongresa Biodiverziteta 2015. godine. Kongres će biti održan u organizaciji Global Scientific Research Foundation i Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Ulogu domaćina ovog prestižnog događaja 2016. godine preuzeće Abu Dabi, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Tokom poslednjeg dana kongresa održana je svečana večera, kojom je obeleženo zatvaranje kongresa, kada su dodeljena specijalna priznanja za radove („Best Senior Scientific Award“). Dobitnik ovog specijalnog priznanja naučnog komiteta kongresa je i Milivoje Krvavac, stručni saradnik Zavoda, za izlaganje rada „Examples of Illegal Trade in Wildlife“.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.