Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Podrška Zavoda programima edukacije škola i NVO

U cilju podrške organizaciji drugog Sajma nauke u OŠ „Vojvoda Stepa“ u Beogradu, Zavod je učestvovao 27. novembra u realizaciji programske celine za oblast ekologija. Ovom prilikom učenici su predstavili svoje tematske poster prezentacije, idejne projekte i modele vezane za ekološke pojave kao što su: klimatske pojave, energetska efikasnost i zaštićene vrste, gostima iz stručnih institucija i organizacija i roditeljima koji su u velikom broju došli da podrže projekte svoje dece. Sa učenicima na temu zaštite prirode i vrsta razgovarala je Slađana Škobić, stručni saradnik Zavoda. Pored predstavnika Zavoda podršku Sajmu nauke, svojim učešćem, dali su i predstavnici Biološkog fakulteta u Beogradu i Astronomskog društva „Ruđer Bošković“.

Dok su mališani od tri do sedam godina koji su u organizaciji Udruženja „Volim prirodu“ posetili Zavod 29. novembra, imali priliku da upoznaju svet retkih i ugroženih vrsta koje žive u našoj zemlji. Decu su stručnjaci Zavoda mr Rastko Ajtić i Nataša Panić proveli kroz izložbenu postavku „Zaštita prirode Srbije“odgovarajući na brojna pitanja o životinjama i biljkama koje su prikazane na izložbi. Svoje utiske o poseti Zavodu deca su iskazala dok su rešavala zadatke u igraonici o prirodi.

Zavod su, kako bi naučili koje sve delatnosti zahteva rad u zaštiti prirode, posetili učenici kruševačke Gimnazije , 01. decembra, u organizaciji Kruševačkog ekološkog centra. Učenicima je rad Zavoda predstavila Berislava Ilić, šef odseka za održivo korišćenje resursa, dok je na temu zaštićena područja u okolini Kruševca govorio dr Srđan Belij.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.