Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Nagrađene fotografije za mesec novembar u okviru stalnog foto konkursa Zavoda za zaštitu prirode Srbije

U okviru stalnog fotokonkursa „Priroda Srbije“ koji realizuje Zavod za zaštitu prirode Srbije u saradnji sa Foto savezom Srbije izvršeno je 05. decembra 2014. žiriranje prispelih fotografija za mesec novembar .

Stručni žiri u sastavu:

-Milan Živković , MF FSS dugogodišnji fotograf Prirodnjačkog muzeja a sada glavni i odgovorni urednik fotografskog časopisa Refoto

-Branislav Brkić, MF FSS predsednik Foto saveza Srbije

-Miroslav Predojević, MF FSS predsednik umetničkog saveta Foto saveza Srbije

utvrdio je da je na izložbu prispelo 258 fotografija od 35 autora .Primljeno je 79 fotografija koje će biti postavljene na sajt Zavoda za zaštitu priurode kao i na društvene mreže gde ih posetioci mogu razgledati i glasati za neku od fotografija i odabrano 39 fotografija koje će biti žirirane za godišnje nagrade.

Prema propozicijama Konkursa, svaki mesec se dodeljuju nagrade za prve tri fotografije koje je žiri ocenio kao najbolje, a za novembar mesec su dodeljene i tri pohvale.

Za mesec novembar nagrađene su sledeće fotografije:

- prvu nagradu dobila je fotografija “Porodica”, autora Olje Simović iz Raške

- drugu nagradu dobila je fotografija “Gladni smo”, autora Ivana Pančića iz Zrenjanina

- treću nagradu dobila je fotografija “Džogiranje”, autora Zorana Milutinovića iz Beograda

- pohvalu je dobila fotografija “Maslačak na vetru” , autora Andrea Pantelić iz Kraljeva

- pohvalu je dobila fotografija “Neighbours” , autora Violete Milutinović iz Beograda

- pohvalu je dobila i fotografija “ Usidreni”, autora Zoltan Bisaka iz Ivanova

Tokom 2014. godine na fotokonkurs su pristizale fotografije iz svih delova Srbije koje na vrlo živopisan način prikazju lepotu i bogatstvo prirodne baštine naše zemlje. Veliki broj ovih fotografija snimljen ja na teško dostupnim lokacijama i samim tim predstavljaju značajno sredstvo da se najširoj javnosti predstvi lepota i jedinstvenost prirode Srbije. Stoga, koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim autorima koji učestvuju u ovoj akciji, kao i svima koji su poslali pisma podrške i zahvalnosti za organizaciju fotokonkursa.

Stalni fotokonkurs Priroda Srbije za 2014. godinu otovren je do 28. decembra. Od prispelih fotografija stručni žiri će odabrati nagrađene fotografije za mesec decembar i izabrati fotografije koje će konkurisati za godišnje nagrede. Najbolje fotografije u 2014. godini biće predstavljene na izložbi koja će gostovati u više gradova u Srbiji. Ućešćem na fotokonkursu koji je otvoren i za foto amatere i profesionalce pomoćite nam u akciji da lepote svih krajeva Srbije približimo širokom krugu javnosti.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.