Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Zelene zastave za eko škole

U organizaciji Ambasadora održivog razvoja i životne sredine školama u Srbiji, koje su u prethodnoj školskoj godini ispunile uslove za sticanje statusa međunarodne Eko-škole, 12. decembra su dodeljene zelene zastave.

Nacionalni žiri u skladu sa utvrđenim međunarodnim pravilima ocenio je da je u u prethodnoj školskoj godini uslove za sticanje statusa međunarodne Eko-škole ispunilo deset osnovnih škola, jedan međunarodni vrtić i jedna srednja škola.

Zelene zastave kao simbol ovog medjunarodnog programa uručili su Jasmina Madžgalj, zamenica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine, dr Borka Stojković ispred Ministarstva zdravllja Republike Srbije,dr Mario Lukinović, pomoćnik direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Ljubica Naumović iz firme Tetra Pak i prof. dr Nataša Žugić Drakulić, izvršna direktorka Ambasadora održivog razvoja i životne sredine.

Učesnike sastanka pozdravili su gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i Prof dr Anđelka Mihajlov, Nacionalni mentor za međunerodni program Eko-škole u Srbiji.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.