Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Okrugli sto o Evropskoj konvenciji o predelu u Baču

Okrugli sto pod nazivom „Predeo – vrednost, pravo, održivost“ održan je 11. decembra u Baču, u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao jedna od navedenih u Predlogu Akcionog plana za implementaciju Evropske konvencije o predelu.

Skup je organizovan sa terenskim obilaskom kulturnog predela Bač/Bačko Novo Selo, nakon koga su rad otvorili dr Slavica Vujović iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Miroslava Turković iz Ministarstva kulture i informisanja i mr Biljana Jovanović Ilić iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite živote sredine.

Na poziv Ministarstva kulture i informisanja, u radu skupa učestvovali su i stručni saradnici Zavoda Dragan Cvijić i Mila Ristić. Ovim povodom Mila Ristić, održala je prezentaciju na temu „Značaj institucionalnog partnerstva Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Ministarstva kulture i informisanja-Evropska konvencija o predelu“. Tematskom prezentacijom učesnicima je predstavljen dugogodišnji rad Zavoda u oblasti zaštite predela, kroz hronološki rad na zaštiti kulturnih predela koji datira od 1981. godine, samo pod različitim nazivima saglasno promenama u Zakonu o zaštiti prirode i prva studija zaštite imenovana u saglasnosti sa najnovijim izmenama u Zakonu pod nazivom „Predeo izuzetnih odlika Tršić Tronoša – kulturni predeo“.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.