Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Izdanja za interaktivno učenje o prirodi Srbije

U izdanju Zavoda za zaštitu prirode Srbije, u okviru edicije obrazovnih izdanja za učenike, objavljeni su materijali koji omogućavaju interaktivno učenje o prirodi i njenim stanovnicima.

Časopis u formi eko zabavnika „Svet prirode“ namenjen je deci uzrasta od osam do jedanaest godina. Čitajući tekstove i rešavajući enigmatske zadatke u eko zabavniku deci je omogućeno da odškrinu vrata sveta prirode i na zabavan način upoznaju koje sve dvilje vrste životinja i biljaka žive u našoj zemlji, šta čuvaju zaštićena područja i ko se sve bavi istraživanjem i zaštitom prirode. Eko zabavnik sadrži rubrike kao što su: Srpski velikani, naučnici i istraživači prirode, Divlje životinje u gradu, Zaštićena područja, Paleontološka nalazišta u Srbiji, Ribe Srbije, Ekološki termini (invazivne vrste i vlažna staništa), Dnevni leptiri Srbije, Drveće Srbije. Navedene teme obrađene su u formi: popularnih tekstova, igre prepoznavanja, bojanke, stripa, ukrštenih reči, pitalica i lavirinata, uz prateće zanimljive ilustracije.

Društvena igra „Eko skakalica“ koja se igra pod motom „Znanjem o prirodi svi pobeđujemo“ namenjena je deci osnovnoškolskog uzrasta i njihovim roditeljima. Igra nudi deci mogućnost da prateći uputstva i igrajući se po principima popularne društvene igre „Ne ljuti se čoveče“, da družeći se i zabavljajući uče o vrstama koje su prirodne retkosti i zaštiti njihovih staništa: dabar, beloglavi sup, žaba gatalinka i divlja orhideja barska kalužđarka. Društvena igra „Eko skakalica“ poziv je deci da kroz igru nauče više o ugroženim vrstama.

Interaktivna obrazovna izdanja Zavoda eko zabavnik „Svet prirode“ i društvenu igru „Eko skaklica“ možete preuzeti i na internet prezentaciji Zavoda u rubrici Publikacije za preuzeti.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.