Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Povodom obeležavanja Svetskog dana vlažnih staništa

U cilju skretanja pažnje javnosti na ugroženost, značaj i potrebu zaštite vlažnih staništa Zavod za zaštitu prirode Srbije organizuje obeležavanje Svetskog dana vlažnih staništa, u ponedeljak, 02. februara, u amfitetru Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Nišu, sa početkom u 13:00 časova.

Ovom prilikom biće predstavljen program zaštite i upravljanja vlažnim staništima na teritoriji Jugoistočne Srbije.

O zaštiti vlažnih staništa na nacionalnom nivou i kroz program implementacije Svetske konvencije o zaštiti vlažnih staništa (Ramsarska konvencija) govore predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Departmana za biologiju, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Ramsarskom konvencijom, koja je usvojena 02. februara 1971. u gradu Ramsaru (Iran), uspostavljen je osnov za akciju, u nacionalnim i međunarodnim okvirima, po pitanju zaštite i mudrog upravljanja vlažnim područjima i njihovim resursima.

Dan vlažnih staništa na svetskom nivou odvija se pod sloganom „Vlažna staništa za našu budućnost“, kako bi se ukazalo na značaj ovih područja i za čoveka jer u mnogim aspektima neposredno utiču na njegov opstanak.

Letak o Zaštiti vlažnih staništa možete preuzeti na internet prezentaciji Zavoda u okviru rubrike Publikacije za preuzeti

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.