Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Očekuju se radovi za novi broj časopisa „Zaštita prirode“

U pripremi je nova sveska časopisa „Zaštita prirode“, broj 65/1. Tim povodom, uredništvo časopisa poziva sve koji se u nekoj sferi svog stručnog i naučnog angažovanja bave zaštitom prirode, da dostave svoje radove za objavljivanje u novom broju.

Glavni urednik, dr Dušan Mijović, napominje da je časopis „Zaštita prirode“ jedinstveno izdanje u oblasti zaštite prirode u nas. Časopis Zavoda za zaštitu prirode Srbije izlazi od 1950. godine u kontinuitetu, i jedini je časopis posvećen prirodnim vrednostima i njihovom očuvanju u Srbiji. U časopisu su sarađivali, ili bili u Redakcionom odboru, najeminentniji prirodnjaci kao što su Siniša Stanković, Sima Grozdanić, Vladimir Petković, Nikola Pantić, Milorad Janković, Ljubivoje Stojanović, Dušan Gavrilović, Ivica Radović, Vladimir Stevanović, i drugi, koji su, ne samo svojim renomeom, već i člancima, ostavili zapise koji predstavljaju istorijski razvoj zaštite prirode u Srbiji.

Časopis „Zaštita prirode“ nalazi se u sistemu nacionalnih i stručnih časopisa i svi objavljeni radovi dobijaju bodove prema nacionalnom referalnom sistemu. Svi radovi podležu recenziji na osnovu koje se objavljuju u časopisu. Više informacija o propozicijama pripreme rada nalazi se u Uputstvu za autore].

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.