Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

SCR forum - Globalni izazovi, lokalna rešenja

Četvrti forum posvećen pitanjima iz oblasti životne sredine, biće održan 12. marta 2015. na Fakultetu FUTURA - Fakultetu za primenjenu ekologiju, u organizaciji najveće svetske studentske organizacije AIESEC. Jednodnevna konferencija koja će biti održana predstavlja realizaciju projekta SCR (Social Corporate Responsibility) forum, koji ima za cilj da podigne svest o društveno odgovornom poslovanju kompanija i studenata sa akcentom na zaštitu životne sredine.

CSR forum je projekat koji se bavi jednim od najvećih problema današnjice, degradacijom životne sredine, njenim zagađenjem i eksploatisanjem, kao i uopšteno društvenim problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo u našem okruženju. Sa ciljem uključivanja mladih i stvaranja bolje sredine za buduće generacije vršiće se edukacija studenata sa svih fakulteta o društveno odgovornom ponašanju u ličnoj i poslovnoj kulturi.

Povodom organizacije IV foruma ova najveća svetska studentska organizacija je uputila poruku javnosti:

„Svakog dana sve više uništavamo našu planetu eksploatisanjem resursa bez imalo razmišljanja o posledicama na prirodu i okolinu. Uvek treba da se zapitamo, ako ne budemo pazili sami na svoju okolinu, ko će? Mi verujemo da ako pazimo na našu planetu, time pazimo i na sebe. Mnogi bi rekli da je to pitanje samo ekologije i očuvanja prirode, ali sve ovo obuhvata niz društvenih problema sa kojima se suočavamo svaki dan. Ponekad je potrebno da nas neko usmeri i podseti na stvari koje su nam već poznate, a koje nenamerno zanemarujemo. Da bismo lepo živeli, bitno je da naša životna sredina bude uredna i sigurna.“

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.