Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

O vrstama na IUCN Crvenim listama

IUCN, Zavod za zaštitu prirode Srbije i Komercijalna banka organizuju u petak, 20. marta u 17:00 časova, otvaranje izložbe „Sačuvajmo čudesne vrste“, povodom obeležavanja 50 rođendana IUCN Crvene liste ugroženih vrsta, u KomBank Art holu (Makedonska 29. Beograd).

Izložba posvćena IUCN Crvenoj listi predstavlja bogatu zbirku informacija o ugrožavajućim faktorima sa kojima se suočavaju vrste, o njihovim ekološkim potrebama, staništima i o merama zaštite koje je potrebno preduzeti u cilju smanjenja ili sprečavanja stepena izumiranja.

Posetioci izložbe imaće priliku da saznaju činjenice o zaštiti životinja kako u svetu, tako i kod nas. Samo neke od informacija koje posetioci mogu dobiti su: da je dabar jedno vreme nestao iz Srbije i da su sve tri vrste kornjača koje žive u Srbiji procenjene kao ugoržene.

Vrste su u prošlosti izumirale određenom dinamikom – jedna vrsta na milion, svake godine. Današnji stepen izumiranja je od 100 do 1 000 puta veći od istorijskog proseka i prevazilazi evolucioni potencijal vrsta. Ipak, izumiranje nije jedini problem, jer iako su vrste prisutne u divljini, njihov broj može pasti na nivo odakle nema povratka i nestanak je neizbežan. Stoga, ovom izložbenom postavkom, želimo da skrenemo pažnju javnosti da čovek mora da postane svesniji o uticaju koji ima na vrste sa kojima deli Planetu.

Izložba će trajati do 24. marta, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.