Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Obeležavanje Međunarodnog dana šuma u Miljakovačkoj šumi

Povodom obeležavanja Međunarodnog Dan šuma, Zavod za zaštitu prirode Srbije u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za zaštitu životne sredine grada Beograda, JP „Srbijašume“, ŠG Beograd i Opštinom Rakovica organizuje obrazovnu akciju za učenike rakovičkih osnovnih škola u petak 20. marta u periodu od 12:00 do 14:00 časova u zaštićenom području Spomenik prirode Miljakovačka šuma.

Učenici osnovnih škola sa teritorije beogradske opštine Rakovica, ovim povodom, imaće priliku da učestvuju u eko kvizu o Miljakovačkoj šumi i oprobaju se u šumarskom višeboju. Za pobednike eko kviza i višeboja Zavod je pripremio obrazovna izdanja o prirodi: Eko zabavnik i Eko skakalicu.

Obeležavanje Svetskog dana šuma ustanovljeno je kako bi se skrenula pažnja javnosti na neophodnost i značaj očuvanja šuma i drveća. Ugroženost šumskog resursa i nezadovoljavajuće stanje šuma dovelo je do toga da se poslednjih godina sve više govori o značaju šumskog resursa i mnogostrukoj ulozi šumskih ekosistema koji su osnova zdrave životne sredine. I nije slučajno što ovaj dan posvećujemo šumi i drveću zajedno sa našim najmlađim sugrađanima, našim najmlađim korisnicima prirodnih lepota Miljakovačke šume. Budući da imamo obavezu da šume, naše najveće prirodno bogatstvo, predamo na čuvanje generacijama koje dolaze.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.