Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Ugasite svetlo - „Sat za našu planetu“

Sa pozivom da isključivanjem svetla osvetlimo problem, i ove godine međunarodna organizacija Svetski fond za prirodu – WWF, 28. marta u više gradova Srbije organizuje akciju „Sat za našu planetu“.

Centralne manifestacije u okviru akcije „Sat za našu planetu“ biće održane u subotu, 28. marta 2015. godine, od 20:30 časova do 21:30, na Trgu Republike u Beogradu, Trgu slobode u Novom Sadu i u Nišu na Niškom keju.

„U subotu, 28. marta u 20:30 časova po lokalnom vremenu, stotine miliona ljudi na svim kontinentima, u 24 vremenske zone, isključiće svetla u okviru akcije „Sat za našu planetu“, koju organizuje WWF – Svetski fond za prirodu. Inicijativa „Sat za našu planetu“ nastala je 2007. godine u Sidneju, a već 2009. i Srbija se priključila ovoj manifestaciji.

– Većina eksperata se slaže da će klimatske promene izazvati veću učestalost ekstremnih klimatskih posledica kao što su poplave, klizišta, požari i suše. Neophodno je da u svakodnevnom životu brinemo o životnoj sredini koja nas okružuje, da smanjimo ekološki otisak, odnosno ublažimo uticaj našeg načina života na prirodu – izjavila je Duška Dimović, direktorka programa WWF-a u Srbiji. – Od kritične važnosti je smanjenje emisije gasova koji pojačavaju efekat staklene bašte, energetska efikasnost i primena ekološki prihvatljivih rešenja za proizvodnju energije. Pozivamo sve građane da isključe svetla u subotu 28. marta i uključe se u akciju „Sat za našu planetu“ – dodala je Dimović.

Prošlogodišnja akcija je po broju učesnika nadmašila rekord – obeležena je u 160 zemalja u preko 7000 gradova.

Centralne manifestacije u okviru akcije „Sat za našu planetu“ biće održane u subotu, 28. marta 2015. godine, od 20:30 časova do 21:30, na Trgu Republike u Beogradu, Trgu slobode u Novom Sadu i u Nišu na Niškom keju. U Beogradu će ovom prilikom na Trgu Republike biti organizovana izložba u mraku pod nazivom „Isključi svetlo, osvetli problem“, a nastupaće i dečji hor „Kolibri“. Posetioci će moći da pogledaju izložbu u mraku, zapravo okretanjem pedala na stacionarnim biciklima „osvetliće problem“ i videti panele na kojima su prikazani problemi uzrokovani klimatskim promenama“.

Dodatne informacije:

Aleksandra Stamenković, WWF Communications Officer, 069 10 30 260, astamenkovic@wwfdcp.org

Nevena Spasić, Chapter 4 Communication Consulting, PR Consultant, 065 34 47 196, n.spasic@chapter4.at

http://wwf.rs

https://www.facebook.com/WWFSerbia

https://twitter.com/WWFinSerbia

Preuzimanje materijala:

http://wwf.panda.org/sr/sat_za_nasu_planetu/materijali/

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.