Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

„Priroda Srbije – 2014“ u Lazarevcu

Izložba najboljih radova sa stalnog foto konkursa Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Foto Saveza Srbije za 2014. godinu „Priroda Srbije“ može se videti u Lazarevcu, od 25. marta do 3. aprila u Galeriji „Savremenici“ Centra za kulturu. Izložba i prateći obrazovni program realizuju se u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Lazarevac.

Uz prisustvo brojnih posetilaca, izložbu su 23. marta otvorili pomoćnik direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije Goran Sekulić i zamenik predsednika opštine Bojan Stević. Program otvaranja i prateći umetnički program vodila je Jelena Cvijetić, glumica Puls teatra. Na otvaranju izložbe orkestar violina Muzičke škole „Marko Tajčević“ kojim je dirigovala Bojana Jakovljević-Đorđević, izveo je Betovenov „Rondo“. Otvaranje izložbe propratili su i brojni lokalni mediji.

Povodom gostovanja izložbe fotografija „Priroda Srbije - 2014“ Zavod za zaštitu prirode Srbije za lazarevačke učenike realizovao je i tematski obrazovni program, 27. marta u prostorijama gradske biblioteke "Dimitrije Tucović“, gde su predstavljene fotografije koje su nagrađene na godišnjem nivou.

U prepunoj sali Biblioteke mr Rastko Ajtić održao je predavanje posvećeno biološkoj raznovrsnosti, sa posebnim osvrtom na biološku raznovrsnost i zaštitu divljih biljnih i životinjskih vrsta Srbije. Istovremeno, organizovana je i radionica sa štićenicima Centra za dnevni boravak dece sa posebnim potrebama i učenicima nižih razreda lazarevačke osnovne škole koju su vodile stručne saradnice Zavoda Maja Radosavljević i Bojana Rakočević. Kroz zajedničku igru i druženje deca su učila o divljim vrstama i njihovoj zaštiti. Predavanje i radionicu sa velikim interesovanjem propratili su i lokalni mediji.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.