Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Zavod na 16. Međunarodnom Sajmu turizma i aktivnog odmora u prirodi

U Nišu je u okviru 16. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora u prirodi, „TOURISM, ADVENTURE AND NATURE“ (02-04. april 2015. godine) održana 2. Konferencija posvećena avanturističkom turizmu i aktivnom odmoru u prirodi sa temom – Razvoj i unapređenje avanturizma u Srbiji i regionu. Na Konferenciji su predstavljeni programi iz oblasti speleologije, planinarenja, planinskog trčanja. Prezentovani su dobri primeri uspešno realizovanih projekata, kao i kampanja Turističke organizacije Srbije o aktivnom odmoru u Srbiji.

Zavod za zaštitu prirode Srbije uzeo je učešće u Konferenciji sa temom „Posmatranje ptica u Srbiji – strast, novi izazovi i sport“. Ornitolog Zavoda, Miloš Radaković, govorio je o popularnom programu za turiste „Birdwatching“. Da li je i u Srbiji zavladala „groznica“ zvana „Birdwatching“? Šta je to posmatranje ptica i kako utiče na svest ljudi? Koje su retke i ugrožene vrste ptica u Srbiji, sa posebnim osvrtom na jugoistočnu Srbiju, i gde se mogu videti? Odakle početi ako želite da se bavite posmatranjem ptica? Ovo su samo neka od pitanja na koje je odgovore dao saradnik Zavoda tokom prezentacije.

Prezentacije sa Konferencije mogu se preuzeti sa web sajta Turističke organizacije Niš: http://www.visitnis.com/konferencija-o-avanturizmu-.html

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.