Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Učešće Zavoda na Supernatural festivalu

Deveti po redu festival u čast Dan planete zemlje „Supernatural“ održan je 26. aprila na Adi Huji u Beogradu, mestu koje je od ilegalne deponije postao novi park na Dunavu. Veliki broj beograđana iskorisitio je lepo vreme i došao na festival, gde su bili orgaizovani brojni programi obrazovnog, muzičkog, promotivnog, rekretativnog i sportskog karaktera. .

Festrival je tačno u podne tradicionalno otvorio Dečji hor „Čarolija“, a nakon njih po prvi put su nasupili mladi bend Pakleni Ribnikari i hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, dok su u popodnevnim časovima nastupali bendovi Ničim izazvan, Artan Lili i Zemlja gruva.

Program festivala organizovan je kroz četri celine: Muzički program, Zelena učionica, Telenor lavirint i Supernatural park. U okviru zone Supernatural park u Spernatural plasteniku Zavod za zaštitu prirode Srbije predstavio je posetiocima festivala prirodne vrednosti i retkosti naše zemlje, kao i rad u zaštiti priode. Lepote sveta prirode Srbije predstavljene su kroz izložbenu postvaku nagrađenih fotografija za 2014. godinu na stalnom foto konkursu „Priroda Srbije“, serijala postera Zavoda o biljnim i životinjskim vrstama naše zemlje i izdavačke delatnosti sa akcentom na izdanjima Biljke od međunarodnog značaja i Priručnik za sakupljnje divljih biljnih i životinjskih vrsta.

O zaštiti prirode sa posetiocima festivala razgovarali su stručni saradnici Zavoda mr Ivna Jelić, mr Verica Stojanović i Nataša Panić. Najmlađi učesnici festivala koji su pokazavi veliko zanimanje i radoznalost za svet prirode od Zavoda su na poklon dobili prvi broj eko zabavnika.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.