Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Zavod na 20. Međunarodnom sajmu hortikulture – Beoplant Fair

Zavod za zaštitu prirode Srbije predstavio je svoj rad u oblasti zaštite biljnih vrsta i njihovih staništa na 20. Međunarodnom sajmu hortikulture – Beoplant Fair održanom u periodu od 23. do 26. aprila u Beogradu.

Na ovogodišnjem sajmu organizovanom u funkciji predstavljanja semenskog materijala, sadnica, dekorativnog dendrološkog materijala, cveća, opreme, pribora i mehanizacije za hortikulturu i fitofarmaciju i stručne literature, Zavod je na namenskom štandu u saradnji sa Udruženjem „Flora“ iz Loznice prezetovao rad u oblasti zaštite biljnih vrsta u prirodi koje se koriste u dekorativne i medicinske svrhe i imaju komercijalnu vrednost. U tom cilju u okviru stručnog programa Sajma, mr Verica Stojanović, botaničar u Zavodu za zaštitu prirode Srbije, održala je promociju izdanja „Biljke od međunarodnog značja u flori Srbije“ i Priručnika za sakupljanje zaštićenih divljih vrsta biljaka, životinja i gljiva.

U okviru 20. Međuarodnog sajmom hortikulture održane su i 18. izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i 3. izložba parkovskih mašina i prateće opreme.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.