Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Foto izložba „Priroda Srbije“ na manifestaciji „Muzeji Srbije – deset dana od 10 do 10“

U muzejskom prostoru Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, 11. maja 2015. godine otvorena je izložba najboljih fotografija za 2014. godinu, sa stalnog Foto konkursa „Priroda Srbije“ u okviru manifestacije „Muzeji Srbije – deset dana od 10 do 10“ i EU Green Week 2015 .

Izložbu je svečano otvorio dr Mario Lukinović, pomoćnik direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije, istakavši da predstavljene fotografije prikazuju samo deo prirodnog bogatstva Srbije i ovom prilikom pozvao sve zainteresovane da se uključe u akciju promocije prirodnih vrednosti naše zemlje i pošalju fotografije na Fotokonkurs za 2015. godinu. Prisutne je u ime domaćina izložbe Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode pozdravio mr Nikola Stojnić, pomoćnik direktora govoreći o značaju fotografije prirode, budući da predstavlja način čuvanja prirode i svedočanstvo o njenoj lepoti, koja postaje dostupna široj publici. O izloženim fotografijama, kao član stručnog žirija, govorio je Miroslav Predojević, predsednik Umetničkog saveta Foto saveza Srbije, naglasivši da je 80 izloženih fotografija izabrano od više od 3 000 prispelih na fotokonkurs i da se za njih može reći da ne pripadaju samo našem vremenu, već se mogu nazvati citatima iz prirode koja nas okružuje.

Izložba je za posete otvorena do 22. maja 2015. godine od 10:00 do 22:00 časova i za individualne posete ulaz je besplatan.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.