Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

BIODIVERZITET I ZAŠTIĆENA PODRUČJA

Povodom obeležavanja Svetskog dana biodiverziteta Kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP u Beogradu, organizuje 22. maja 2015. godine Konferenciju o bidiverzitetu i zaštićenim područjima (Hotel „Crown Plaza“, Beograd) .

Na konferenciji će biti predstavljeni najvažniji rezultati UNDP/GEF projekta „Podrška održivom finansiranju sistema zaštićenih područja u Srbiji“ koji ima za cilj unapređenje održivog finansiranja i efikasnosti sistema zaštićenih područja u Srbiji. Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode i upravljačima zaštićenih područja.

Zavod za zaštitu prirode Srbije, u okviru programa Konferencije, predstaviće rezultate studija o integralnom upravljanju Nacionalnim parkom „Đerdap“: ekosistemske usluge, međunarodne nominacije i ekoturizam. Ispred tima autora o studijama će govoriti Vladimir Nikolić, stručni saradnik Zavoda.

Program Konferencije možete preuzeti ovde.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.