Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Uručene ovogodišnje nagrade programa „Zeleni radio – ekološki podvig godine“

Ovogodišnje značajno priznanje programa Radio Beograda 2 „Zeleni radio – ekološki doprinos godine“, dodeljeno je mr Gordani Brun, predsednici Udruženja "Škola za opstanak" i Dragani Vasiljević, novinarki i urednici emisije "Eko karavan" RTS-a.

Nagrade za naročiti ekološki podvig i doprinos zaštiti životne sredine i prirode svečano su uručene dobitnicama 19. juna u Kamenoj sali Radio Beograda. Na svečanosti, pored dobitnica, prisutnima su se obratili glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Đorđe Malavrazić, i Nenad Ristić, dugogodišnji urednik RTS.

Veliki novinarski žiri kojem je predsedavao Nenad Ristić, na osnovu liste kandidata koje su predlagali novinari ekoloških rubrika iz štampanih, elektronskih i digitalnih medija Srbije, odlučio je da ravnopravno budu dodeljene dve nagrade Zeleni radio. O objektivnosti izbora svedoči i javno glasanje članova žirija putem direktnog telefonskog uključenja u program Radio Beograda 2. Nagrada Zeleni radio dodeljena je Gordani Brun, pre svega, zbog njenih postignutih rezultata u sistematskoj edukaciji na tematskom području životne sredine i održivog razvoja, a novinarki RTS Dragani Vasiljević zbog dugogodišnjeg uspešnog autorstva televizijske emisije „Eko Karavan“, koja doprinosi ne samo upoznavanju očuvanih predela Srbije, već i skretanju pažnje javnosti i objektivnom informisanju o značajnim pitanjima i problemima u zaštiti životne sredine i prirode.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.