Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Svečano proglašeni pobednici akcije Najlepši balkon Doma „Bežanijska kosa“

U Domu „Bežanijska kosa“ 8. jula 2015. svečano su proglašeni pobednici izbora za najlepši balkon ovog, najvećeg doma za starija lica kod nas. Pobednicima su uručena priznanja Uprave Doma i nagrade koje već tradicionalno dodeljuje Zavod za zaštitu prirode Srbije. Kao i proteklih godina, Zavod je podržao ovu manifestaciju koja na humanistički način promoviše aktivan pristup uređivanju životne sredine kod starijih lica, i negovanje prirodnog ambijenta kao faktora značajnog za kvalitet življenja i ukupnu dobrobit čoveka.

Izbor je obavila Komisija u sastavu Dejane Lukić, dipl. inž. pejz.arh. i Maje Radosavljević, stručnog saradnika za odnose s javnošću Zavoda, uz iskusno rukovodstvo organizatora kulturno- zabavnih aktivnosti Doma, Džaković Mimice. U ovogodišnjoj akciji u konkurenciji je učestvovalo tridesetak balkona Doma, od kojih je izabrano 10 najboljih. Prvo mesto u konkurenciji balkona Paviljona A osvojila je Nadežda Mihajlović, a Paviljona B Slavojka Tadić. Težak zadatak izbora najboljih koji je postavljen pred Komisiju, potvrdio je utisak da stanari Doma svake godine ulažu sve veći trud da oplemene i urede svoj životni prostor, i sa nesmanjenom istrajnošću nastoje da ukrašavanjem svojih balkona doprinesu raznovrsnosti, bogatstvu i uređenosti zelenila kao dela prirodnog okruženja u Gradu.

Zavod je pobednicima kao nagrade dodelio svoja vredna izdanja, a ovom prilikom je Dejana Lukić ukratko i posavetovala korisnike Doma o nezi i uzgajanju biljaka. Pobednici koji su osvojili prvo mesto dobili su od Uprave Doma torte, ali se Nadežda Mihajlović svoje odrekla i dodelila je korisnicama Paviljona B, što je propraćeno aplauzom. Razgaljenoj i svečarskoj atmosferi doprineo je nastup hora Doma, a naročito nastup folklorne grupe sa severnog Kipra koja je gostovanje u Beogradu iskoristila za druženje i posetu Domu.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.