Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

O zaštiti prirode na eko kampu „Sačuvajmo Dunav“

Zavod je i ove godine učestvovao u programu eko kampa „Sačuvajmo Dunav“ koji se, povodom obeležavanja Dana Dunava, održava u periodu od 13. do 22. jula 2015. na Velikom ratnom ostrvu.

O ekologiji, ciljevima zaštite prirode i faktorima ugrožavanja prirode i prirodnih resursa, studentima različitih fakulteta koji su se okupili na ovogodišnjem eko kampu govorio je mr Rastko Ajtić, stručni saradnik Zavoda. Ovo predavanje održano 14. jula, samo je deo programa Kampa koji obuhvata i druga tematska predavanja, radionice, rad na terenu, i izradu studije slučaja na temu Velikog ratnog ostrva.

Međunarodni Dan Dunava 29. jun u našoj zemlji obeležen je dvanaesti put, kao deo brojnih aktivnosti koje se ovim povodom organizuju u 14 zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, usmerenih ka afirmisanju resursa i moćnih kapaciteta, ali i zaštiti ove druge po dužini evropske reke.

U okviru ovogodišnjeg eko kampa „Sačuvajmo Dunav“ kroz predavanja, praktični rad i zabavu, mladi ljudi su saznali nešto više o značaju i zaštiti Dunava, i problemima održivog upravljanja vodnim resusom.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.