Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Otvaranje izložbe i proglašenje pobednika foto konkursa „Viki voli zemlju“

Svečano proglašenje pobednika i otvaranje izložbe “Viki voli Zemlju” biće održano u sredu, 29. jula, u 18 časova, u izložbenom prostoru Turističke organizacije Srbije (ul. Čika Ljubina 8. Beograd). Nagrade će pobednicima uručiti predsednik Upravnog odbora Vikimedije Srbije Filip Maljković, a okupljenima će se obratiti i predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Turističke organizacije Srbije.

Foto konkurs „Viki voli zemlju 2015“ realizovali su Vikimedija Srbija i Vikipedija na srpskom jeziku, u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije.

Vođeni spiskom zaštićenih prirodnih dobara, koji je Zavod za zaštitu prirode Srbije priredio za sajta Vikimedije, takmičari su fotografije cveće koje raste iz stena, usamljenih drveća, vodopada, slapova, zalazaka sunca, poigravanja boja i malih životinjskih vrsta koje nastanjuju naša prirodnna dobra postavljali na Vikimedijinu multimedijalnu ostavu tokom juna meseca, u okviru međunarodnog foto-takmičenja „Viki voli Zemlju” (Wiki Loves Earth).

U okviru svetskog foto konkursa „Viki voli zemlju“ u Srbiji je prikupljena 831 fotografija zaštićenih prirodnih dobara. Stručni žiri Zavoda za zaštitu prirode nije imao lak posao da odabere najlepše, tako da je u prvom krugu izdvojeno čak 57 fotografija, od kojih su u drugom krugu birane pobedničke fotografije.

Sastavni deo foto konkursa predstavljali su uređivački maraton održan u Zavodu za zaštitu prirode Srbije, kao i foto-tura konkursa koja je izazvala veliku medijsku pažnju, ali i interesovanje Turističke organizacije Srbije, koja će najbolje fotografije uvrstiti i u kataloge koji promovišu našu zemlju.

Nakon Beograda izložba “Viki voli Zemlju 2015” putovaće i po gradovima Srbije, kako bi što više ljudi videlo fotografije naših zaštićenih predela

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.