Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

„PRIRODA SRBIJE 2014“ u Kraljevu

U galeriji Doma vojske u Kraljevu, 10. septembra otvorena je izložba fotografija sa stalnog Foto konkursa Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Foto saveza Srbije „Priroda Srbije 2014“. Izložbu je otvorio u ime domaćina Doma vojske načelnik prof. Radoslav Premović. O sadržaju izložbe i misiji stalnog foto konkursa govorio je urednik izložbe Dejan Vukićević, dok je rad Zavoda u oblasti promocije i širenja svesti javnosti i partnerstva u zaštiti prirode predstavila Nataša Panić, rukovodilac Grupe za obrazovno-izdavačku delatnost.

Svečanost otvaranja izložbe upotpunilo je izvođenje dečjeg hora Kulturno umetničkog društva „Kosta Abrašević“ iz Kraljeva, a poziv Kraljevčanima da posete izložbu uputili su i novinari TV Kraljevo i Ibarske novine koji su propratili događaj.

Tokom gostovanja izložbe, u periodu od 10. do 25. septembra, Zavod će za učenike kraljevačkih škola i zainteresovane građane organizovati prezentacije na temu Biodiverzitet Srbije. O zaštiti prirode i vrsta, ovim povodom, govoriće stručni saradnici Zavoda mr Rastko Ajtić, Vladan Bjedov i Biljana Krsteski, kao deo programa terenskih istraživanja za zaštitu planine Stolovi, koja se nalazi u neposrednom okruženju Kraljeva.

Prilog o otvaranju izložbe emtiovan na TV Kraljevo možete pogledati na linku ovom linku

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.