Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Posetite nas na 12. Međunarodnom sajmu ECOFAIR

Zavod za zaštitu prirode Srbije i ove godine nastupa na Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa - ECOFAIR, koji će biti održan od 14. do 16. oktobra 2015. u Hali 1 i Hali 1a Beogradskog sajma.

Zavod će se predstaviti na svom izlagačkom prostoru u Hali 1, na štandu br. 1302, neposredno uz izlagački prostor Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Ove godine Zavod svoje učešće na Ekoferu održava posvećeno temi ZAŠTITA BIODIVERZITETA – U SUSRET SVETSKOM KONGRESU. Koncept izlaganja na Sajmu biće u skladu s temama Kongresa, odnosno u prvom planu će biti informacije o Svetskom kongresu i faktorima ugrožavanja biodiverziteta, kao i podaci o biodiverzitetu Srbije.

Naime, po prvi put u našoj zemlji, u organizaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Globalnog fonda za istraživanje prirode, (Global Scientific Research Foundation, Indija), biće održan treći po redu Svetski kongres biodiverziteta od 26. do 29. oktobra 2015. godine pod nazivom „Integrisane strategije za očuvanje ugroženog biodiverziteta i geodiverziteta u cilju globalno održivog razvoja“, u prirodnom okruženju Mećavnika, u Parku prirode “Šargan - Mokra gora”. Ovo je ujedno i prilika da se skrene pažnja javnosti na značaj očuvanja živog sveta Planete, čemu je posvećen i ovogodišnji nastup Zavoda na sajmu.

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – ECOFAIR uz kojeg se istovremeno održava i 11. Međunarodni sajam energetike, kao i ranijih godina će okupiti različite subjekte iz oblasti zaštite životne sredine, predstavnike brojnih kompanija iz zemlje i inostranstva, ali i nadležnih državnih organa, stručnih ustanova i organizacija koje se bave zaštitom životne sredine i prirodnih resursa, a s ciljem predstavljanja inovacija i trendova u ovoj oblasti, promovisanja zaštite životne sredine i prirode i jačanja svesti javnosti, razmene informacija i povezivanja povodom buduće saradnje.

Sajam prati i bogati konferencijski program, u okviru kojeg će u četvrtak, 15. oktobra 2015. Nataša Panić, rukovodilac Grupe za obrazovnu-izdavačku delatnost, održati prezentaciju na temu „Dostignuća Zavoda za zaštitu prirode Srbije u očuvanju prirode“, u vremenu od 11 do 11.55 časova, u Zelenoj sali sajma.

Takođe, na štandu Zavoda biće realizovane radionice:

- „Mini labaratorija o biodiverzitetu“ (u sredu, 14.10.2015 13:00 - 14:00) i

- „Eko skakalica, eko puzle i igre memorije“ (u četvrtak, 15. 10. 2015. 13:00 - 14:00).

Svečano otvaranje 12. Međunarodnom sajmu ECOFAIR je u sredu, 14. oktobra 2015. u 11 časova u Hali 1 beogradskog sajma. Radno vreme sajma je od 10 do 17 časova.

Dobro došli!

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.