Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Izložba „Lepota različitosti” - U susret održavanju III Svetskog kongresa o biodiverzitetu

U periodu od od 16. do 24. oktobra 2015. godine u beogradskoj galeriji „Singidunum“ biće izložena postavka slika i crteža Vesne Petrić „Lepota različitosti” sa motivima retkih i ugroženih vrsta, kao deo programa koji se realizuje povodom održavanja III Svetskog kongresa o biodiverzitetu u Srbiji (26-29. oktobar 2015, Park prirode „Šargan-Mokra Gora”).

O slikama predstavljenim na izložbi: „Podjednak utisak na gledaoce ostavlja sloboda igre bojama, potezima i oblicima, kao i tačnost njenog crteža. Teme kojima se umetnica bavi odražavaju njenu duboku povezanost sa prirodom”. (Jasna Opavski, akademski slikar, oktobar 2015).

Nakon predstavljanja u galeriji „Singidunum”, izložba će biti postavljena u galerijskom prostoru u Mećavniku u Parku prirode „Šargan-Mokra Gora”, u periodu održavanja III Svetskog kongresa biodiverziteta.

Vesna (Antonić) Petrić, rođena je 1980. godine u Beogradu. Na FPUID u Beogradu 2005. godine je diplomirala na smeru primenjene keramike, predmet - unikatna keramika. Od 2001. aktivno se bavi likovnim radom. Od 2010. član je ULUM-a „Svetionik“ iz Pančeva, a od 2014. godine ULUPUDS-a. Učesnik je više kolektivnih izložbi, likovnih kolonija i do sada realizovala četiri samostalne izložbe.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.