Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

FOTO SAFARI ,,TARA 2015“

U Nacionalnom parku Tara, od 21-25. oktobra tekuće godine, održana je promotivna manifestacija Foto safari ,,Tara 2015“. Organizator manifestacije, kao i u prethodne tri godine je JP ,,Nacionalni park Tara“, uz medijsku i finansijsku podršku TOS-a. Foto safari ,,Tara 2015“, realizovan je u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i uz stručnu pomoć Foto saveza Srbije. U Foto safariju „Tara 2015“ učestvovalo je oko 30. fotografa iz Srbije, Mađarske i Slovenije.

Foto safari ,,Tara“ je nastao iz foto radionice koju vodi g. Bela Sabo, profesor na Univerzitetu zapadne Mađarske. Nakon foto izložbe ,,Tara“ , otvorene u galeriji Mađarskog nacionalnog plesnog teatra na Budimu 12. februara 2013. godine, ova foto radionica je preimenovana je u Fto safari ,,Tara“. U prošlogodišnjoj manifestaciji, pored 10. mađarskih, učestvovala su i tri lokalna fotografa iz Bajine Bašte, ali i predstavnici Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj.

Zajednička izložba radova sa Foto safarija ,,Tara 2014“ otvorena je 4. maja u galeriji KD centra Srba u Budimpešti, kao osnovni segmet prezentacije promotivne kampanje TOS-a pod nazivom ,,Moja Srbija“. Tim povodom, prikazan je i izvanredan promotivni film, autora Atile Zerčija iz Mađarske, snimljen u okviru Foto safarija ,,Tara 2014“ i premijerno emitovan na ,,Otvorenim danima Kenona“ u Đeru.

Listu učesnika u Foto safariju „Tara 2015“ možete preuzeti ovde.

Pismo Foto saveza Srbije povodom ućešća u realizaciji Foto safarija „Tara“ 2015. možete preuzeti ovde.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.