Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

6. Međunarodni festival zelene kulture – Greenfest

I ove godine za posetioce Međunarodnog festivala zelene kulture, koji se po šesti put ove godine održava u periodu od 18. do 20. novembra u Beogradu u Domu omladine, pripremljen je bogat filmski, izložbeni i obrazovni program.

Zavod za zaštitu prirode Srbije, kao deo podrške nastojanjima organizatora da utiče na izgrađivanje ekološke kulture i zelenih navika, i ove godine učestvovaće u realizaciji programa Greenfest-a.

U okviru festivalske zone za obrazovne programe Zavod će realizovati tribinu za studente u sredu 18. novembra 2015. godine sa početkom u 12:00 časova na temu „Koliko je daleko Evropa: Poglavlje 27“. U okviru tribine, stručnjaci Zavoda dr Dušan Mijović, mr Verica Stojanović i mr Rastko Ajtić, predstaviće standarde koje Srbija treba dostigne u zaštiti prirode u cilju usklađivanja sa praksom i normama Evropske Unije. Nakon uvodnih izlaganja, studenti će u okviru grupnog rada razmatrati primenu ovih standarda u oblasti ustanovljavanja mreže zaštićenih područja Natura 2000, primeni Konvencije o trgovini i prometu zaštićenih vrsta (CITES konvencija) i korišćenju obnovljivih izvora energije i zaštiti prirode.

Za izložbeni deo festivala u cilju predstavljanja značaja rada u zaštiti ugroženih vrsta, Zavod je suorganizator dve izložbene postavke: autorske postavke slika i crteža retkih vrsta Vesne Petrić na temu „Lepota različitosti“ i postavke o vrstama koje se nalaze na crvenim listama „Sačuvajmo čudesna stvorenja“, Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN).

Više o programu Greenfest-a www.greenfest.rs

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.