Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Članovi Udruženja „Volim prirodu“ u poseti Zavodu

Najmlađi predstavnici Udruženja „Volim prirodu“ posetili su Zavod 14. novembra kako bi naučili koje su vrste retke i zaštićene u našoj zemlji i kako Zavod sprovodi akcije zaštite prirode.

U posetu Zavodu došlo je 35-toro dece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta za koje je pripremljen interaktivni program o zaštiti prirode. O akcijama za spašavanje pojedinih vrsta, šta su zaštićena prirodna dobra, koje su biljne i životinjske vrste retke u Srbiji i zašto, koja su tipična staništa naše zemlje i ko ih naseljava, najmlađi ljubitelji prirode mogli su saznati tokom obilaska izložbene postavke Zavoda.

Za ovu priliku u specijalnom eko bioskopu u zgradi Zavoda, projektovan je film „Ptica i Čovek“, autora Bratislava Grubača, ornitologa Zavoda.

Koliko su novih saznanja stekli u Zavodu, deca su mogla da provere učestvujući u eko igrama kao što su: karte memorije na temu sisara, riba i ptica, lavirint o nekadašnjim staništima mamuta kod nas, slagalica sa motivima risa, pančićevog skakavca i beloglavog supa. O ugroženim vrstama kao što su dabar, šarka, medved, divlja orhideja barska kalužđarka, planinski tetreb i sl., deca su učila prolazeći igru „Eko skakalica“ i „Medveđa staza“.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.