Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Članovi Udruženja „Volim prirodu“ u poseti Zavodu

Najmlađi predstavnici Udruženja „Volim prirodu“ posetili su Zavod 14. novembra kako bi naučili koje su vrste retke i zaštićene u našoj zemlji i kako Zavod sprovodi akcije zaštite prirode.

U posetu Zavodu došlo je 35-toro dece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta za koje je pripremljen interaktivni program o zaštiti prirode. O akcijama za spašavanje pojedinih vrsta, šta su zaštićena prirodna dobra, koje su biljne i životinjske vrste retke u Srbiji i zašto, koja su tipična staništa naše zemlje i ko ih naseljava, najmlađi ljubitelji prirode mogli su saznati tokom obilaska izložbene postavke Zavoda.

Za ovu priliku u specijalnom eko bioskopu u zgradi Zavoda, projektovan je film „Ptica i Čovek“, autora Bratislava Grubača, ornitologa Zavoda.

Koliko su novih saznanja stekli u Zavodu, deca su mogla da provere učestvujući u eko igrama kao što su: karte memorije na temu sisara, riba i ptica, lavirint o nekadašnjim staništima mamuta kod nas, slagalica sa motivima risa, pančićevog skakavca i beloglavog supa. O ugroženim vrstama kao što su dabar, šarka, medved, divlja orhideja barska kalužđarka, planinski tetreb i sl., deca su učila prolazeći igru „Eko skakalica“ i „Medveđa staza“.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.