Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Akcija Francuskog instituta u Srbiji povodom borbe protiv klimatskih promena

Povodom Konferencije UN o klimatskim promenama, COP21, koja počinje s radom 30. novembra u Parizu, Francuski institut u Srbiji tog datuma organizuje interaktivnu projekciju u svojim izlozima, kako bi upozorio na značaj jednog od gorućih svetskih problema kojem je posvećen ovaj samit.

Za učešće u akciji Francuskog instituta potrebno je poslati im kratke rečenice, savete, ključne reči (najviše 140 karaktera) inspirisane klimatskim promenama. „Svako od nas pozvan je da izrazi svoje mišljenje i podeli rečenice na Tviteru ili Fejsbuku“, navode u svom obaveštenju, i ističu da će ove rečenice 30. novembra od 17 do 19 sati biti projektovane na izlozima Francuskog instituta kao skup ideja koje će označiti volju građana da se angažuju u borbi protiv klimatskih promena.

Francuski institut Srbije, ranije Francuski kulturni centar, je sastavni je deo mreže od 130 francuskih instituta i 920 francuskih alijansi u svetu. Sa sedištem u Beogradu i ograncima u Nišu i u Novom Sadu, predstavlja kulturnu diplomatiju Francuske u Srbiji.

www.institutfrancais.rs

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.